Topcompetitie 4 in Haaksbergen

Zondag 2 september werd er in Haaksbergen de TC 4 verreden. De dag stond in het teken van Jelle Van Gorkom. De bedoeling was die dag d.m.v. een veiling zoveel mogelijk geld binnen te halen om Jelle te helpen bij zijn revalidatie. Dit heeft geresulteerd in een mooi opbrengt van 14.000,- euro. Maar er moest ook gefietst worden. Er deden vanuit CRT Raalte 5 rijders mee aan de competitie. Mitchel Schotman, Jorne Maatman, Luuk Bolster, Maurits vd Wal en Mart Veltink.

Beginnend met de jongste deelnemer van CRT Mart Veltink. Mart kwam de eerste manche te vallen door even wat risico te nemen, maar toch wist Mart nog 6de te worden. De overige manches werd Mart 2de waardoor Mart door ging naar de kwart finale. Mart wist de kwart te winnen en derde te worden in de halve finale waardoor een finaleplaats binnen was. Helaas ging te start in de finale niet heel goed waardoor er voor de eerste bocht vanuit de laatste positie naar voren geknokt ging worden wat resulteerde in een 4de plaats in de finale. Goed gedaan.

Luuk Bolster was lange tijd uit de running i.v.m. een zware blessure. Het was fijn om te zien dat Luuk weer om de fiets is geklommen om de strijd weer aan te gaan. Na lange tijd gedwongen niet fietsen heeft Luuk goed meegestreden in de manches. Luuk werd 5-5-4 waardoor net niet een finale erin zat. Toch top gereden.

Jorne Maatman was ook goed op dreef. Hij heeft het extra zwaar omdat het leeftijdsverschil groot aanwezig is in zijn klasse. Dat neemt bij Jorne niet weg om toch de strijd aan te gaan wat geresulteerd heeft om de manches 6-2-2 te worden waardoor er een kwartfinale werd gereden. Jorne werd 5de in de kwart finale. Helaas net niet door naar de halve finale maar zeker sterk gereden door Jorne.

Maurits vd Wal een nieuwkomer in deze competitie. Voor Maurits was het helemaal nieuw om aan het hoogste niveau BMX competitie van Nederland deel te nemen. Eerst moest er nog een transponder op de fiets geplaats worden om te mogen deelnemen. Na de training begon de wedstrijdspanning toe te nemen. Eenmaal aan de start was de spanning weg en Maurits vocht mee om een plek in de finales te bemachtigen. Maurits sloot de manches af 5-7-6. Zeer knap van Maurits.

Op het laatst kwamen de kanonnen van de BMX aan de start. Zo’n kanon heeft CRT namelijk Mitchel Schotman. Mitchel kwam de eerste manche bijna te val maar wist toch op de fiets te blijven en werd uiteindelijk 5de. Dit zinde Mitchel niet en het gas ging erop in de tweede en derde manche. Dit resulteerde in 2 x 2de plaats. Dus door naar de finale. Mitchel had in de finale een goede start waardoor hij als derde de eerste bocht in knalde en de plaats ook niet meer afstond. Knap gedaan Mitchel.

Mitchel tijdens de finale (Foto: Remco Huverman)